Forum Mieszkańców Wiklinowa 5
My optujemy za monitoringiem chciałabym również trochę szanownych sąsiadów do Dębca przekonać, mieszkałam na Dębcu przez ponad 5 lat, zaledwie kilka bloków dalej na parterze bez krat w oknach i nic złego nigdy mnie i moich koleżanek nie spotkało. Nie demonizujmy, miejmy nadzieję, że więcej złych rzeczy nas nie spotka
dodam jeszcze, że przez ostatnie dwa lata mieszkaliśmy w bloku na Ratajach i było znacznie znacznie gorzej.
My mieszkaliśmy wcześniej też na Dębcu prawie 10 lat w kamienicy z rdzennymi dębczakami i żyjemy:) Lubię Dębiec i nie chcę się grodzić jakąś siatką od sąsiadów w innych blokach jak jakiś chomik ani mieć pana od pilnowania, zgadzam się na monitoring nawet ten ze smyka, jest mi to obojętne bo skala "przestępstw" jest jak dla mnie niewspółmierna do planowanych zabezpieczeń
Witamy serdecznie Wszystkich.Jasne,ze jesteśmy za jakimś dobrym zabezpieczeniem naszych czterech kółek oraz naszego budynku tylko Szanowni Państwo poczekajmy aż się wprowadzą wszyscy lokatorzy i wtedy można ostro wałkować ten temat:)Proponowałbym na samym początku zamykać drzwi domofonowe ponieważ znowu zaczyna się złodziejstwo i odwiedzanie naszych mieszkań przez osoby z zewnątrz z żebractwem kasy"np:na chleb itd"Rozmawiałem w tygodniu z naszym miłym Panem dozorcą,który poinformował mnie o przeciętych kłódkach w naszych komórkach lokatorskich.Więc wielka prosba do Wszystkich żebyśmy zamykali drzwi za własmymi "tyłkami".Pozdrawiamy M14:)
Witam wszystkich, jak mój poprzednik dobrze stwierdził poczekajmy za wszystkimi, najlepiej omówić sprawę zabezpieczeń na spotkaniu, wówczas można zrobić głosowanie
Ja osobiście jestem za monitoringiem, jeżeli się większość za tym opowie. A do tej pory warto zamykać drzwi za sobą, nie wpuszczać nieznajomych na klatki i przede wszystkim sami powinniśmy być czujni (jak ktoś usłyszy jakieś hałasy to powinien reagować).
Pozdrawiam
Marcin
Dorzucę coś od siebie.
Mieszkałem 5 lat na ul. Mostowej 25, z ochroną w postaci "żywej osoby" od 22 do 8 rano. Podobno przed tą formą ochrony działo się więcej złego w budynku. Kradzieże rowerów zdarzały się często nawet z ochroną. O włamaniach nie słyszałem. Koszt miesięczny 60 zł. na 58 mieszkań, i taniej się nie da, ponieważ ochroniarzami byli emeryci pracujący za 5 zł/h. Jeśli dobrze kojarzę to firma Meduza. Dużo zależy tutaj od człowieka, bo jedna Pani z drugim Panem, się poprostu zamykali w swoim kantorku i gasili światło, pewnie się bali albo odpoczywali.
Najtańsze myślę jest ubezpiecznie mieszkania! 400 zł na rok z full opcją.
Pozdrowienia i dużo spokoju życzę.
Ostatnio edytowany przez Qchar (2011-03-20 14:17:41)