Wiklinowa 5

Forum Mieszkańców Wiklinowa 5

#1 2011-02-08 19:12:02

jagang

Użytkownik

Punktów :   

miejsca postojowe

czy jest ktos na formu co ma miejsce postojowe 01 - 04? chcialbym postulowac o ich lekka przebudowe aby moc parkowac autem pod wiekszym skosem i w ten sposob zmieszcza sie dwa auta na jednym miejscu (np. dla wlasnych gosci) bez kolizji z droga przejazdowa

#2 2011-02-11 13:25:58

michal

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: miejsca postojowe

Szanowni użytkownicy parkingu naszego pięknego bloku strzeżcie się miejsca postojowego no 15 ponieważ
możecie zarobić konkretny opierd.od bardzo miłej właścicielki tego prostokącika.A co najlepsze kobitka chyba swoich czterech kółek nie posiada:)

#3 2011-02-14 21:11:59

barbourka

Użytkownik

Punktów :   

jagang napisał:

czy jest ktos na formu co ma miejsce postojowe 01 - 04? chcialbym postulowac o ich lekka przebudowe aby moc parkowac autem pod wiekszym skosem i w ten sposob zmieszcza sie dwa auta na jednym miejscu (np. dla wlasnych gosci) bez kolizji z droga przejazdowa

ja! ja posiadam! postulujmy jak najbardziej o przebudowe - przede wszystkim w celu uniemozliwienia swobodnego zastawiania tych miejsc. Wystarczyloby postawic blokady troche blizej krawedzi jezdni. Osobiscie nie usmiecha mi sie wydzwaniac codziennie po straz miejska:/
poza tym kazdy inny powod przebudowy jest rowniez mile widziany:)

#4 2011-02-15 07:26:18

jagang

Użytkownik

Punktów :   

to Pani ma chyba 02? ) bo ja mam 04 i to sa jedyne dwa miejsca zajmowane ) ja nie dzwonilem po straz jeszcze ale zostawialem karteczki za wycieraczka i pisalem do Agrobexu i jakos sie uspokoilo..
aczkolwiek chcialbym przebudowac i przeniesc te miejsca parkingowe za szlaban lub zwiekszyc przestrzen aby sie miescily tam dwa auta na jednym miejscu bo bylaby taka mozliwosc.
Mozna takze zrobic miejsca parkingowe tam gdzie jest ten brzydki baraczek i stoi ten wrak - pytanie tylko do kogo nalezy ten teren
a kiedy ogrodzenie zostanie oblozone wiklina?? tak jak mialo to byc zrobione..

#5 2011-02-15 15:12:48

barbourka

Użytkownik

Punktów :   

zgadza się, faktycznie na razie nikt nie parkuje na pozostałych dwóch
też nie dzowniłam, ale takie zalecenie usłyszałam od Agrobexu, żeby dzownic do SM...
przygotowuję za to dokumentację zdjeciową, która pozwoli nam udowodnić, że przydzielenie tych miejsc (bez konkretnego powodu, dlaczego -pytalam o zasade dzielenia i nie potrafia powiedziec skad sie to wzielo..) nie miało większego sensu. Chętnie się z Panem porozumiem w tej sprawie i możemy przygotować jakąś petycję wspólnie.

#6 2011-02-15 17:02:25

jagang

Użytkownik

Punktów :   

tez probowalem sie tego dowiedziec - dla mnie logicznym ciagiem myslowym jest to ze do numeru mieszkania jest ten sam numer piwnicy i ten sam numer miejsca postojowego.,. ale jak widac nie kazdy kieruje sie logika.. probowalem zmienic sobie to miejsce postojowe ale niestety sie nie udalo.. oczywiscie mozemy sie spotkac i cos napisac ale szczerze mowiac nie sadze abysmy cos wskorali.. zwlaszcza ze chyba do miejsca jest tez osobna KW ktora juz bedzie wpisana w akt..
moim zdaniem dobrym rozwiazaniem jest zrobienie trawniczka zamiast kraweznika dzielacego nas z glownym parkingiem tak, abysmy mogli parkowac tam po skosie i bedzie miala Pani dodatkowe miejsce dla gosci - jest tam dosc szeroko, oczywiscie barierki mozna tez przesunac blizej jezdni
tez pare fotek zrobilem i wyslalem do Agrobexu )) ale Pan Jezierski jest raczej malo operatywny..

straszny beton w tym Agrobexie - taka otrzymalem odpowiedz "Informuję, że zgodnie z oświadczeniem inżyniera budowy - miejsca postojowe naziemne posiadające blokady parkingowe mają wymiary zgodne z wymogami przepisów w tym zakresie."
brak slow..

Ostatnio edytowany przez jagang (2011-02-17 14:52:39)

#7 2011-02-18 09:18:29

barbourka

Użytkownik

Punktów :   

ehhh...no dobrze, wymiary byc moze i sa zgodne z przepisami, ale co z tego skoro miejsca sa niepraktyczne i w sumie uciazliwe? poczekajmy jeszcze na uzytkownikow tych pozostalych dwoch miejsc, moze na spotkaniu sie porozumiemy i uda nam sie cos wspolnie napisac/zdzialac...

#8 2011-02-19 07:08:52

jagang

Użytkownik

Punktów :   

hmm to chyba moze troche potrwac.. ))

#9 2011-02-21 13:45:41

barbourka

Użytkownik

Punktów :   

mamy jakieś inne opcje?